GALLERI SUNDE

Maleri & Skulptur

Gerd Sunde

Baggrund
 
I mange år boede jeg i Lund, Sverige, og en dag fik jeg besøg af en god ven, som var på vej til et malerkursus i Blekinge. Han overtalte mig til at deltage i en uges udendørsundervisning. Da jeg sad der med lærred og pensler på den gule mark, omgivet af en overflod af farver, blev jeg fuldstændig grebet. Muligheden for at lege med og ændre farveskalaen, opbygge et billede og fremhæve eller udelukke visse elementer var fantastisk.

Jeg undrer mig stadig over, hvor min interesse for farver stammer fra. Det kom ikke fra mit barndomshjem, hvor der kun hang et maleri af Marstrand – desværre ikke en LUNDSTRØM, som er en af mine favoritter.

Den uge blev starten på mange udstillinger, kurser, malerrejser, kunstskoler og undervisning af professionelle lærere, herunder Pia Fonnesbech, der overraskede mig med et tilbud om undervisning i MATISSEs HUS – meget inspirerende.

Jeg fortsatte med abstrakt maleri, med fokus på at få farverne til at harmonere og skabe en helstøbt enhed. Men med tiden fik mit udtryk også mere organiske former som sammensatte kvindesilhuetter og lignende – en udfordring, der føltes krævende.

Inden jeg flyttede fra Sverige, var jeg medejer af et galleri, som min partner og jeg drev i 3 år. Det var både sjovt og berigende at møde andre kunstnere og se deres værker.

Med denne erfaring i bagagen var det naturligt for mig at etablere et værksted/galleri sammen med min søster, Vibeke, i Hundested, da jeg vendte tilbage til Sjælland. Her har jeg mulighed for at arbejde med større formater på mine billeder og samtidig give og modtage feedback og sparring.

VSKG Vestra Skånes Kunstforening
Gerlesborgskolen i Bohuslen
Håkon Lindskog
Adskellige malerkurser i udlandet med bl.a Pia Fonnesbech, Anita Viola Nielsen og Mianelle Drøschler
Medejer af galleri Ângatorpet i Lund.
Kurser i grafisk tryk
Konstner gruppen Stäpvargerne

Eksempler på udstillinger:
KSV påskeutställning
Galleri Thorlund
Killehuset Bara
Galleri Hultman jury
Krapperup Konsthall
Galleri Hultmann jury
Lomma Konstförening, solo
Borgerby Slott
Galleri Ängatorpet Bara
København 20×20 Visions DK
Galleri Ängeln Lund, Solo
Köpmansmagasinet Smygehuk
Tingshuset,Trelleborg, Solo
Hvens Kulturforening
GENESIS
Marielyst Helsingør
Galleri Møller, Ordrup
Gjethuset, Frederiksværk – Kammermusik Festival
Annaborg Hillerød